Carros kök

Chokladbollens dag

Hej på er!

Är otroligt nyfiken på hur många som läser här inne. 🙂 Kan ni inte lämna ett litet ”hej” i kommentarsfältet?

Har inte fått igång min statistik än pga bloggar enbart från mobilen tom fredag, då sambons ex-arbete är redovisat, opponerat och klart. Sen ska det äntligen WordPress bli installerat på datorn!
Idag är jag ledig efter maratonjobb igår. Chiles president är på officiellt statsbesök hos statschefen (HMK). Då står styrkor från försvarsmakten ”häck” längs med kortegevägen som statscheferna åker i vagn från Hovstallet. Försvarsmusikens samtliga orkestrar (Marinens musikkår, Dragonmusikkåren och Arméns Musikkår) står också uppställda längs kortegevägen, där de spelar Försvarsmaktens paradmarsch vid förbipasserandet (och underhållningsmusik för allmänheten).
Arméns Musikkår (den orkester som jag jobbar i) marscherar, tillsammans med hedersvakt ur Svea Livgarde, från Kungsträdgården- Operan-Norrbro- Skeppsbron- upp för Slottsbacken och in på inre borggården där vi ställer upp för ceremoni och mottagning av statscheferna.
Sen deltar ensembler ur AMK även vid banketten, och middagen, på slottet.
http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/statsbesokfranchiledag1.5.3c53a33153ef9563cd1d5c.html
Med andra ord hade jag en lååång dag igår! 🙂 med välförtjänt ledighet idag.

Så min gosiga 4 3/4-åring är hemma från förskolan idag. Kvalitetstid med mamma hör till när han inte såg röken av mig igår (var hemma lång tid efter läggning!).
Är man hemma på chokladbollens dag så får man ju självklart passa på att baka lite! Är så glad över att illamåendet är över, och viljan att baka och laga mat börjar komma åter. Vi har redan hunnit med att göra 2 olika sorters ”bollar”.

Chokladbollar med brynt smör (vissa med hemlig fyllning i form av en bit jordgubbe!), och de väldigt neutrala risbollarna (som i Olivers värld är förknippat med en av hans bästa vänner, Aja ”Soontobe”’s Juno, eftersom de är helt glutenfria under förutsättning att man gör dem med glutenfritt havregryn!). Det har blivit en av Olivers standardfrågor när vi bakar: ”Mamma, kan jag bjuda Juno på sån här?”. <3

Var lite misstänksam mot receptet på chokladbollarna, har aldrig testat med brynt smör i kombination med ganska mycket espresso.. Och jodå, det blev som jag trodde, för mycket beska. Sambon dricker inte kaffe, och inte kiddon heller, så jag fick höfta i lite extra socker/vaniljpulver/kakao och smör.
När jag modulerar fram det ultimata receptet (med exakta mått) så återkommer jag med det. Jag lovar! 🙂
Som tur var gillades det av provsmakare No 1 (tillika hjälpredan), så de ska nog slinka ner! Någon kokos hade jag inte heller, så det blev ytterligare experimenterande med finhackade valnötter/salta jordnötter. Samt en bit jordgubbe i vissa.
Hade kunnat swisha inom Ica och handla, men vårt centrum har blivit utsatt för bankomatsprängning tidigt imorse! Huva! Vårt fina, nyrenoverade/nybyggda Viksjö Centrum. För jäkla tråkigt alltså! Fortfarande avspärrat i delar av centrum, och såväl poliser som tekniker kvar på plats. Högst obehangligt!
Såhär blev i varjefall våra bidrag till chokladbollens dag. Önskas recept? Lämna en kommentar så kommer recepten sen. 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.