Carros kök

Nybörjare

Välkommen hit!
Du undrar säkert vad jag är för en katt bland vana ”blogg-hermeliner”? 🙂

Well, jag är den där lite udda figuren med många strängar på felan. Och jag lovar att berätta mer på vägen.

Men jag vill ändå börja med hur mitt intresse för bloggar startade.. 2008 avslutade jag mina masterstudier i Malmö, som ”nyexad” musiker (flöjtist för att vara exakt), packade flyttlasset och flyttade tillbaks till min pojkvän som jag träffat i Stockholm (där han bodde och jobbade).

Jag flyttade in i hans lägenhet, utan jobb eller kontakter i ”min bransch”. Försökte bygga mig ett nätverk, söka jobb, provspela, samtidigt som vi skaffade labradorvalpen Bobo sommaren 2008.

I brist på jobb, det är inte direkt gott om musikerjobb ska ni veta, så började jag leta recept på nätet. Allt med en förhoppning om att utvidga min matrepetoar (framför allt på budget-sidan, eftersom vi på den tiden bara levde på sambons löning mina tillfälliga frilans-löner). Jag började följa både Kryddburken och Matplatsen, och det gör jag än idag! 🙂

Med tiden har intresset för mat och bak utvecklats. 2010 började jag jobba heltid som musiker i försvarsmaktens största orkester, Arméns Musikkår. Vi flyttade från lägenheten till vår lilla skolåda till radhus den sommaren. Och sommaren efter, 2011, fick vi tillökning i familjen i form av en ljuvlig liten Oliver.

Jag var mammaledig, och dagarnas stora utmaningar var att få middagen klar tills sambon Tomas kom hem från jobbet (på så vis fick jag rodda i köket i egen takt). Därimellan växte bakintresset, jag levererade bl a gigantiska kanelbullar, testade Rimbo-bullar, bakade hedvigslimpor och glöhoppor.

Nu för tiden har jag fullt upp med familjepusslet. Ett varierande jobb, med ungefär lika varierande arbetstider med såväl kvällars- och helgjobb, sonens simskola, hunden (för närvarande bortackorderad hos svärmor) och sambon som jobbar heltid och samtidigt skriver sitt ex-arbete, och avslutar sina studier, vid Ekonomichefs-programmet på FEI (företagsekonomiska institutet).

Jag HATAR halvfabrikat. Vänder hellre ut och in på mig själv för lagad mat från grunden. Samma när det gäller bak. Tårtor med sugarpaste är tyvärr ett hatobjekt (det är ju inte gott!!). Utan de ska SMAKA lika bra som de ser ut.

Det, och påtryckningar/övertalningar från min allra bästa vän, har fört mig hit till WOMSA.

Jag hoppas att ni kommer att gilla min blogg. Ge mig gärna feedback, ty jag är en sann Newbie! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.