Från pizza till chiapudding … Chiafrön har blivit otroligt trendigt senaste tiden. Men produkten i sig är ingen nyhet, redan för över 4000 år sedan åt indianerna i Sydamerika chiafrön. Produkten är rik på fiber, protein och omega 3.
Första gången jag smakade chiafrön var för ett par år sedan på IDEA World Fitness Convention i San Diego. Då blev de serverade i en dryck, lite slemmig känsla. Nä, då äter jag dem hellre i form av pudding/gröt.
Igår kväll blandade jag 0,75 dl chiafrön med 2 dl mandelmjölk och en skvätt vaniljpulver och ställde in i kylen. Imorse blev det min frukost tillsammans med några bär innan min morgonträning.
Jag är väldigt förtjust i chiapudding och äter det nästan dagligen. Min favorit just nu är choklad jordnötssmör chiapudding 🙂 Ha en fin fortsatt lördag!
Å det ser ju supergott ut! Måste testa 🙂
Det är gott. Lite speciell smak, eller konsistens snarare, men jag gillar det!