Spark i baken

Terese Alvén. Foto: Jane Haglund, janehaglund.se

Kul att du har hittat in till min blogg! Och du är inte ensam, Spark i baken är en av Sveriges största träningsbloggar – och Sveriges mäktigaste träningsblogg enligt Twingly.

Just nu är jag aktuell med boken ”Träna tillsammans med familjen”, en inspirerande bok för föräldrar med barn 0-12 år. Jag föreläser också mycket med utgång från min förra bok ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild”, frilansar som skribent och webbredaktör.

TTMF_omslag_757

Spark i baken
I januari 2007 startade jag min blogg. Det hela började som en skoluppgift när jag pluggade till webbredaktör, men ganska snart blev bloggen en stor del av mitt liv.

Min blogg har alltid hetat Spark i baken även om jag har bytt bloggverktyg några gånger. Först låg bloggen på Blogspot, sedan flyttades bloggen till Veckorevyn.com där den låg i över ett år (maj 2008-juni 2009). Därefter bloggade jag som en av få exklusiva bloggar i Spotlifes nätverk. Mellan 2011 och 2013 stod jag helt på egna ben. Men för att kunna blogga smartare och lägga mer krut på inlägg och mindre tid på admin, samt att få ett skönt gäng bloggkollegor att samarbeta med flyttade jag november 2013 till Loppi. Men även om jag har bytt bloggplattform några gånger går det alltid att hitta min blogg genom att klicka in på www.sparkibaken.se.

Spark i baken inspirerar till ett hälsosamt liv utan pekpinnar eller måsten. År 2009 blev Spark i baken nominerad till ”Årets sportblogg” av Aftonbladets stora bloggpris samt ”Årets förebild” av Healthy Academy. Dessutom blev Spark i baken 2010 framröstad till ”Årets bästa träningsblogg” av tidningen Cosmopolitan. Spark i baken har även varit nominerad till ”Årets bästa träningsblogg” av Finest 2011 och blivit utsedd till ”Sveriges mäktigaste träningsblogg” av Twingly.

Aftonbladets stora bloggpris.

Terese Alvén
Jag heter Terese Alvén, har jobbat med träning sedan jag var 16 år, och det är ett stort intresse för mig. Därför var det rätt så självklart när jag började blogga att jag ville rikta in min blogg på just träning, hälsa och kost.

I januari 2013 släppte jag en bok om mitt liv ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild”.  Jag föreläser om ätstörningar och om min resa för att kunna inspirera andra till ett hälsosamt liv utan ångest, pekpinnar eller måsten.

Jag är utbildad gruppträningsinstruktör, personlig tränare och licensierad kostrådgivare. Alla utbildningar har jag gått på SAFE.

Förutom att blogga så jobbar jag på SATS som gruppträningsinstruktör. Just nu kör jag klasser i spinning, StrongMama och core, men jag har kört allt från aerobics till pilates och bodypump. Dessutom så har jag arbetat som personlig tränare och träningsansvarig för SATS Zenit.

Jag jobbar även som frilansande webbredaktör och skribent. Jag skriver främst om träning och hälsa samt om mammaträning.

Jag bor i Vasastan tillsammans med min man Glenn som jag gifte mig med i september 2009. Jag och Glenn blev föräldrar den 1 augusti 2010 när vår son Charles föddes. I samband med det skapade jag en sajt för träningssugna gravida och nyblivna mammor – Sparkimagen.se. Den 2 januari 2013 föddes vårt andra barn, en tjej med namnet Tilde.

Spark i magen.

Jag har varit en av arrangörerna till Blogger Boot Camp – ett träningsevent som under sex år har arrangerats för bloggare och bloggläsare. År 2013 hade vi 130 deltagare och biljetterna sålde slut under ett dygn.

Blogger Boot Camp 2011.

De träningsformer som jag gillar att utöva är spinning, tennis, löpning, core, golf och styrketräning. Testar även gärna nya saker!

Det som jag är mest stolt över att ha genomfört inom träning är två saker:

1. Den 30 maj 2009 sprang jag mitt första marathon! Det var roligt, hemskt, kämpigt, glädjefyllt, energitagande, energigivande och alldeles alldeles underbart. Om jag kommer att göra det igen? Tror faktiskt det …

Jag  springer i mål på Stockholm Marathon 2009.
Jag springer i mål på Stockholm Marathon 2009.

2. Jag har instruerat populära spinningklasser på Sveriges största träningskonvent The Nike Blast tre gånger, en dröm jag haft sedan jag började instruera och nu har blivit verklighet flera gånger om.

Mitt motto är: Framtiden börjar idag. Och det gäller verkligen att ta varje ny dag som att det är början på något nytt.

… och som alltid på en träningsblogg ramlar det in en del frågor om ätstörningar då det tyvärr är ett riktigt vanligt problem. Och jag har själv haft min del av problem (läs gärna här), men idag anser jag mig vara helt frisk och brinner lika mycket för träning som jag gjorde INNAN jag blev sjuk. Jag har som mål med bloggen att förmedla en sund syn på träning och hälsa, utan måsten eller ångest … För att läsa mer om min resa från sjuk till frisk – kolla in min bok VIKTIG – FRÅN MATMISSBRUKARE TILL TRÄNINGSFÖREBILD.

Skaffa dig en bra dag!