Chiafrön – från dryck till pudding och gröt – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Chiafrön – från dryck till pudding och gröt

Chia

Från pizza till chiapudding … Chiafrön har blivit otroligt trendigt senaste tiden. Men produkten i sig är ingen nyhet, redan för över 4000 år sedan åt indianerna i Sydamerika chiafrön. Produkten är rik på fiber, protein och omega 3.

Första gången jag smakade chiafrön var för ett par år sedan på IDEA World Fitness Convention i San Diego. Då blev de serverade i en dryck, lite slemmig känsla. Nä, då äter jag dem hellre i form av pudding/gröt.

Igår kväll blandade jag 0,75 dl chiafrön med 2 dl mandelmjölk och en skvätt vaniljpulver och ställde in i kylen. Imorse blev det min frukost tillsammans med några bär innan min morgonträning.

Chiapudding

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Jag är väldigt förtjust i chiapudding och äter det nästan dagligen. Min favorit just nu är choklad jordnötssmör chiapudding 🙂 Ha en fin fortsatt lördag!