Har ni tänkt på vad effektfullt bär är till dekoration när det kommer till mat och bakning? Här är världens enklaste kokoskaka med en limeglasyr på toppen och det i sig kanske inte ser mycket ut för världen. Men med bara lite bär till ser det genast så mycket finare och godare ut! Kakan är så saftig och luftig precis så som jag vill att den här typen av kaka ska vara. Och jag som älskar kokos tycker det blir en så god smak av just det. En busenkel och så god kaka att svänga ihop om man får oväntat besök! 🙂
Kokoskaka:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 nypa salt
1,5 dl riven kokos
(Smör och ströbröd till formen)
Glasyr:
2 dl florsocker
saft från 1-2 lime
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt. Viktigt att inte slarva här, annars blir sockerkakan inte luftig. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig och vispa försiktigt ner dessa i smeten.
Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten i denna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något och stjälp sedan upp den på ett fat eller galler.
Glasyr: Häll ner alla ingredienser och rör om till en slät glasyr. Häll över en svalna kakan.
Garnera med färska bär och florsocker.