Det här med kaffe och choklad, vilken oslagbar kombination det är! Alltid lika gott och kaffesmak i bakverk är också aldrig helt fel. Här är en kladdig kladdkaka smaksatt med just kaffe och till det gjorde jag en baileysgrädde.. Grädden kan man givetvis servera bara som den är men just till den här kladdkakan tycker jag det blir extra gott med lite Baileys i. En superenkel dessert att göra men som många skulle jubla över tror jag! 🙂
Kladdkaka:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
4 msk kall espresso (alt. kallt, starkt kaffe)
Baileysgrädde:
3 dl grädde
ca 1 msk baileys
Ev. 2 tsk vaniljsocker
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä botten av en springform (20 cm) med bakplåtspapper. Smöra hela bottnen, häll ner smeten och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Baileysgrädde: Vispa grädden relativt hård. Häll ner Baileysen och rör om försiktigt. För lite sötma tillsätt vaniljsocker (ej nödvändigt om man inte vill). Servera grädden tillsammans med kladdkakan 🙂
OJ, vad gott det såg ut! #suckerforchocolate