Hannas Bageri

Blåbärsmazariner

DSC_1675 DSC_1661 DSC_1687

Nu när jag var uppe i stugan var vi ute i skogen en dag och plockade lite blåbär. Det var precis så vi hann med en dag innan jag åkte på grund av att blåbären just hade hunnit mogna. Vi fick ihop nästan 6 liter på ett par timmar så det fanns massor just där vi var. Mindre roligt för mig var det dock som inte kunde ta med det hit till Edinburgh utan fick frysa in dem istället.. Tänk så mycket gott jag hade velat baka med dem nu men jag får tänka att jag har något gott att se fram emot nästa gång jag åker dit 🙂 Samma kväll som vi plockat dem gjorde jag mig en skål full med blåbär och mjölk och den smaken från alldeles nyplockade blåbär… Ganska oslagbart! SÅ himla gott.

Något som jag bland annat hade velat baka med dem är dessa underbara blåbärsmazarinerna. Jag behöver nog inte säga det igen för ni vet nog vid det här laget att jag älskar mazariner hehe men dessa är det något speciellt med. Speciellt när man använder sig av egenplockare blåbär, mums! Perfekt tid på året för att baka dessa nu! 🙂

Till ca 25 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 dl blåbär

Glasyr:

3 dl florsocker

2 msk vatten

Garnering:

Blåbär

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och vänd tillsist ner blåbären och rör om. Ta ut formarna ur kylen och fyll till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och vattnet till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på några blåbär. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.