Långpannekakor kan vara bland det smidigaste som finns! Perfekt när man ska bjuda ett stort antal gäster då det alltid blir så många när man skär ut dem i rutor. Den här kakan tycker jag är så god med blandningen av de syrliga hallonen, saftiga kakan, den söta vita chokladen och till sist mandelmassan. Denna tycker jag även man kan servera som en dessert. Med lite lättvispad grädde till blir det en klockren efterrätt som jag iallafall inte skulle tacka nej till 😉
För ca 25 st:
4 st ägg
5,5 dl vetemjöl
250 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
100 g riven mandelmassa
2 dl hallon
100 g vit choklad
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg i taget och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd till sist ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och häll därefter över hallon och grovhackad vit choklad. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor. Sikta över lite florsocker. Klara att servera!
♥
Vilken storlek på långpannan? 🙂
30*40 🙂
Tack! 🙂
Hur länge tror du att kakan kan hålla? Om det finns kvar efter några dagar 🙂
Om du fryser in den kan den hålla ett bra tag! Annars ca 1 vecka i kyl 🙂
Så smaskigt ! 🙂