Hannas Bageri

Äpple och kanelbröd

DSC_4501

Detta underbara bröd satt jag och knåpade ihop härom dagen. Ville göra något som kändes höstligt och detta lyckades ge lite av den känslan. När limpan var inne i ugnen dofta det kanelbullar i hela köket och det var inte helt fel 😉 Äpplena gör brödet väldigt saftigt och tillsammans med kanelsmaken blev det ruskigt gott. Äppelkaka i brödform! Detta måste ni nästan prova. Inte speciellt avancerat och går fort att göra minus en jästid på en timme!

För en limpa:

2 röda äpplen

25 g jäst

Ca 9-10 dl dinkelmjöl

3,5 dl vatten

1 msk olivolja

2 msk flytande honung

1 msk kanel

1 tsk salt

2 msk chiafrön alt. linfrön

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och häll därefter över jästen och blanda om. Tillsätt resterande ingredienser förutom dinkelmjölet och rör om. Häll i dinkelmjölet försiktigt, lite i taget och rör runt under tiden. När degen börja lossna på kanterna är den färdig och klar för att jäsas. Ett tips är att låta degen vara ganska lös eftersom vi bakar med dinkel. Annars riskerar brödet att bli torrt! Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.