Här kommer ett recept på kanske den enklaste moussen man kan göra och som dessutom inte innehåller något vitt socker! Perfekt för den som vill undvika socker och vanliga desserter, Den här har jag faktiskt gjort ett par gånger och många blir förvånade när jag berättar vad den innehåller. ”Inget tillsatt socker!? Kan inte vara möjligt…?” Jodå, det är fullt möjligt 😉 Supergod helt enkelt!
Till 2 pers:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad (minst 70%)
Ev. 1 espresso
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna något. Vispa grädden varken för löst eller hårt. Blanda ner äggulorna i grädden och avsluta med chokladen. Vill man kan man även tillsätta 1 espresso. Rör om försiktigt till en jämn mousse och häll upp i serveringsglas. Vill man göra som jag gjort på bilderna, fyll då botten först med färska jordgubbar och fyll därefter på med moussen. Toppa sedan med färska jordgubbar.
Så gott