Hej på er! ♥
Här kommer ett recept som verkligen andas sommar! Eftersom det är säsong för rabarber nu är det så mycket jag vill prova att baka med just rabarber och den här gången blev det en rulltårta fylld med en rabarberkompott. För att göra den ännu godare smaksatte jag själva rulltårtan med kardemumma också, rabarber och kardemumma ihop är ju så gott :)) Resultatet blev precis så gott som jag hoppades på. Riktigt saftig och med en klick grädde till blir det en perfekt sommarbakelse 🙂
Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl socker
1,25 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,5 msk mald kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Rabarberkompott:
500 g rabarber
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna något innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.
Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka utan lock i 20 minuter. Rör om då och då. Låt kompotten kallna.
Lägg på ett lager med rabarberkompott på rulltårtan. Rulla ihop försiktigt, lägg den med skarven nedåt, låt svalna helt och servera 🙂