Hannas Bageri

Kladdkaka med jordgubbsgrädde

DSC_9099DSC_9134

Hallå där underbara fredag!

Något gott till helgen måste man ju ha efter en lång vecka och därför tänkte jag dela med mig av receptet på denna underbara kladdkaka med jordgubbsgrädde och färska jordgubbar. En kladdkaka i sig är aldrig fel men med denna jordgubbsgrädden till blir det verkligen en supergod dessert som jag tror de allra flesta skulle uppskatta. Och visst är det väl underbart att den svenska jordgubbssäsongen inte är långt borta nu.. Så mycket härligt att se fram emot nu i denna årstid! :))

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Jordgubbsgrädde:

3 dl vispgrädde

250 g jordgubbar

1 msk vaniljsocker

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden. Mixa jordgubbarna med en stavmixer eller liknande. Häll ner jordgubbspurén i grädden och blanda runt. Sikta tillsist ner vaniljsockret.

Garnera med färska jordgubbar! Mums ?

DSC_9151

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.