Hannas Bageri

Fransk chokladkaka med kanel fudge

DSC_7706  DSC_7734DSC_7771DSC_7792

Söndag kväll och vad passar inte bättre än att avsluta helgen med ett riktigt smaskigt och extra chokladigt recept!? Jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna om ni gör den här. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka och tro om att ha kanelsmak i fudgen men jösses vad jag blev positivt överraskad! Smakkombinationen blev en riktig 10-poängare och denna kakan/tårtan hamnar utan tvekan på min topplista!

Vet ni föresten vad skillnaden är mellan en kladdkaka och en fransk chokladkaka? Jo en kladdkaka görs på kakao medan en fransk chokladkaka görs på mörk choklad. Skillnaden i konsistens blir att denna franska chokladkaka får en mer krämig och fluffig konsistens medan en kladdkaka blir mer kompakt och kladdig. Vad jag tycker är godaste går inte att svara på dock. Eller jo… Båda två 😉

Fransk chokladkaka:

5 ägg

300 g mörk choklad av god kvalitet (70 %)

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1/4 tsk flingsalt

1 tsk vaniljsocker

150 g smör

Kanelfudge:

2 dl vispgrädde

1 msk honung

2-3 tsk mald kanel (beroende på hur mycket kanelsmak man vill ha)

200 g hackad mörk choklad

Garnering:

Vispgrädde

Hallon

Fransk chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen på svag värme i en kastrull. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Sikta ner mjölet och vaniljsockret under omrörning. Tillsätt till sist ner chokladsmöret i smeten och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

Kanelfudge: Koka upp vispgrädde och honung. Ta bort från plattan och häll sedan över den hackade chokladen. Rör om till en slät och jämn smet och tillsätt därefter kanelen. Smaka av så du får så mycket kanelsmak som du önskar. Bred ut fudgen över chokladkakan och servera direkt eller låt stå och kallna i kylen en liten stund.

Servera med vispgrädde och hallon 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.