Hannas Bageri

Kokospannacotta med passionsfrukt

DSC_6140 DSC_6138 DSC_6145

Och så kommer återigen ett tips om något med passionsfrukt 😉 Men jag tycker ju det är så gott och passande i Påsktider. Jag gillar tropiska smaker och den här desserten är helt underbar för mig som gillar det. Kokos och passionsfrukt i ett är svårslaget!

Till 4 portioner:

2 dl grädde

2 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl socker

2 blad gelatin

0,5 msk citronsaft

Garnering:

4 st Passionsfrukter

Lägg gelatinbladen i en djup tallrik med kallt vatten. Häll grädde, kokosmjölk, socker, vaniljsocker och färskpressad citronsaft i en kastrull och koka upp. OBS! Blanda kokosmjölken för sig innan du häller i den så den blir jämn. Ta bort kastrullen från plattan, ta upp gelatinbladen och lägg därefter ner dem i kastrullen och rör om noggrant. Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kylen i några timmar före servering.

Gröp ur 3 passionsfrukter precis innan servering och fördela frukten över de 4 pannacottorna. Skär upp den sistapassionsfrukten i fina bitar och lägg på i mitten som en fin dekoration.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Barbro

    Verkar ju jättegott för du som jag gillar passionafrukt.Men en undran skulle man värma kokosmjölken för sej själv o sedan hälla i den.
    Ha nu en bra påsk.