Hannas Bageri

Banankaka med chokladglasyr

P1010279P1010326 P1010323

En saftig banankaka ihop med en chokladglasyr kan vara bland det godaste som finns och något riktigt smarrigt att bjuda på till påskfikat? 🙂 Jag är riktigt svag för just banan och choklad ihop, det är så gott! Den här kakan är precis så som jag vill att banankaka ska vara, saftig med mycket smak av banan. Jätteviktigt är dock att ni använder övermogna bananer. Annars får kakan inte den goda, söta banansmaken som man vill åt.

Banankaka:

2 ägg

1,5 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

2 stora/ 3 små övermogna bananer

0,5 dl mjölk

75 g smör

Chokladglasyr:

150 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

25 g smör

Banankaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker, vaniljsocker och ägg ordentligt pösigt och vitt. Vispa de torra ingredienserna för sig och rör ner dessa sedan i smeten. Vänd till sist ner mjölken, smöret och de mosade bananerna. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

Chokladglasyr: Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg ner chokladen och smöret. Rör om till en slät glasyr, låt svalna något.

När kakan svalnat, häll över glasyren på kakan och låt stelna något innan servering. Lägg gärna på bananpengar som dekoration om så vill.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.