Här kommer ett ljuvligt recept på småkakor som är nästan lite beroendeframkallande. Har man ätit en är det svårt att låta bli en till 😉 Detta var faktiskt första gången jag gjorde dessa kanelsnittarna med ingefära och citronsmak men definitivt inte sista! Jag tyckte smakkombinationen var underbar och fick mig att tänka på sommarn. Är ni sugna på att baka några småkakor tycker jag ni ska prova att göra dessa och jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna!
Till ca 20 st:
100 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
0,25 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
finrivet skal från en halv citron
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, socker och sirap. Blanda alla torra ingredienser för sig. Tillsätt rivet citroskal i smörblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna. Knåda snabbt ihop till en smidig deg och rulla den till 2 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till lite på toppen och sätt in i mitten av ugnen i ca 13-15 min. Skär sneda snittar när de är färdiga och förvara sedan i en burk med tätt lock. Går bra att frysa in också!
Kram ♥