Hannas Bageri

Vad jag gör med allt som jag bakar?

DSC_7698Den absolut vanligaste frågan jag får är vad jag gör med allt som jag bakar? Inte så konstigt att många undrar när jag bakar flera gånger i veckan och hinner bygga på mig ett helt lager med olika grejer. Det mesta brukar jag ge bort till vänner eller bjuda på när de kommer hit. Viktor tar med ibland till laget och ibland fryser jag in det om det är möjligt.

Faktum är att jag faktiskt inte själv äter så jättemycket av det jag bakar längre. Jag provsmakar alltid allt jag gör så det blir som jag tänkt mig och att det smakar riktigt gott men sen brukar jag vara ganska så nöjd. Tror det blir så när man står nästan dagligen bland olika smeter, degar och kakor att suget försvinner lite när man provsmakat på allt. Tur är väl det egentligen för annars hade jag proppat i mig alldeles för mycket om dagarna vilket hade kunnat sluta illa i det långa loppet 😉 Men jag kan givetvis fortfarande känna om det är en dag jag inte planerat att baka att jag blir otroligt sugen på någonting gott och ställer mig för att baka det. Kan hända framförallt på helgerna om vi ska ha någon efterrätt.

Det jag dock lärt mig nu är att baka i små mängder av allt. T.ex. om jag ska göra muffins gör jag nästan aldrig en full sats utan istället halva satsen och ibland t o m 1/4 sats. Beror lite på många det blir. Bakningen har övergått att bli mer och mer ett jobb där fotografering är halva grejen och så länge jag har tillräckligt till fotografering räcker det oftast 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.