Hej fredag!
Veckans bästa dag! Här vaknade vi upp till sol och 8 plusgrader idag. Kan det vara så att våren verkligen är på väg nu? Det är nästan så man börja få upp förhoppningen lite om det nu efter de senaste dagarnas väder 🙂
Här kommer veckans fredagstips som blir en urgod cheesecake! Gillar ni kinderchoklad precis som jag gör kommer ni förmodligen älska den här. Det är en fryst cheesecake som både är fylld och dekorerad med massor av kinderchoklad :))
Botten:
20 st digistivekex
140 g osaltat smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
500 g philadelphiaost
1 dl florsocker
200 g kondenserad mjölk (en halv burk)
4 st kinder maxi
Topping:
6 st kinder maxi
Olika varianter av kinderchoklad
Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.
Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Skär upp dina Kinder maxi i bitar och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.
Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Smält kinder maxi chokladen över ett vattenbad och häll över cheesecaken. Här måste du vara snabb att ber ut chokladen då den stelnar väldigt fort. Toppa med olika sorters kinder choklad.
Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.
Klart! Lycka till!! :))
Kramar ♥