Alltid varje år när man passerat julen och vi går in i ett nytt år känner jag mig alltid så mätt och trött på all mat som känns fet och allt som är sött. Man har fått sin dos av det på ett tag med allt man ätit över jul och nyår. Men att ha något till kaffet behöver jag nästan ha dagligen och det kan räcka med en bit mörk choklad men ibland vill man ha något mer och just nu är jag så sugen på lite nyttigare alternativ till alla bakverk. Den här brownien är fantastiskt god och innehåller varken något vitt socker, gluten, ägg eller mjölk. Den är helt enkelt vegansk och många som jag har bjudit på den här har svårt att tro mig när jag säger att den inte innehåller något vitt socker. Vill du dessutom servera den som en efterrätt är det supergott att göra en varm hallonsås till (mosa hallon och värma dem i en kastrull tills det blir en slät sås) 🙂
För 8-10 bitar behöver du:
12 färska dadlar (viktigt att dem är färska för annars blir kakan torr o besk)
2,5 dl kokosmjölk
1 dl kakao
2 dl kokos
3 dl valnötter
0,5 dl honung
Ev. Hallon till servering
Kärna ur dadlarna och dela alla valnötter i 2-4 bitar. Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda dem tills du får en kletig smet. Viktigt att dadlarna mosas! Häll sedan smeten i en form med smörpapper och platta ut den till ca 1,5 cm tjocklek. Strö över lite kokos och ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan du skär upp den i fyrkantiga rutor. Servera gärna med en varm hallonsås (mosa hallon och värm dem i en kastrull tills det blir en slät sås).
Kram, Hoppas du kommer gilla den ♥
Hej Hanna!
Går det att ta ngt annat än valnötter?
Har en i fam som INTE tål nötter
Hej! 🙂 Hmm det var lite klurigt eftersom nötter är basen i den här brownien. Tål denne rostade solrosfrön? Vet inte om det skulle fungera men kan vara värt att prova? Kram!