Hannas Bageri

Knäck

DSC_3710 DSC_3701 Hej hej

Smög upp tidigt imorse för att skriva på en skolgrej och tanken är att jag ska kunna gå på lite julledigt från skolan efter idag så jag hoppas att jag hinner med så mycket som jag tänkt. Det var inte helt lätt att gå upp imorse dock när Viktor fortfarande låg och sov. I vanliga fall brukar vi gå upp samtidigt men idag när han är ledig fick han sova ut ordentligt. Sin i princip enda lediga dag fram till nyår. Konstigt det där att de ska ha som mest med matcher under jul och nyår här i Storbritannien men det är ju deras tradition.

Dagens julgodis blir min absoluta favorit av all julgodis. Det är till och med så att det inte är en riktig jul utan knäck för min del och det är sedan jag var liten. Knäck har alltid varit givet jul precis som lussebullar och pepparkakor och jag tycker det är så gott! Men ni skulle bara veta hur många gånger jag har misslyckats med det så det ena gången blivit en enda sörja och andra blivit stenhårda. Det är inte helt lätt att få till den perfekta sega konsistensen på dem men efter att ha blivit mer noggrann med temperaturen har det blivit mycket lättare och nu när jag följer detta recept har jag inte misslyckats på sistone 🙂

Till ca 40 st

2 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

1 dl skållad och hackad sötmandel

1 msk smör

1 nypa salt

Knäckformar

Ställ ut knäckformar på en plåt. Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka tills knäcken når en temperatur på 125 grader. Tar ca 20-30 minuter. Skålla och hacka mandeln under tiden och tillsätt denna när knäcken har en temperatur på 125 grader. Fördela smeten i formarna med två teskedar. Tänk på att du måste vara ganska snabb med att fördela då smeten stelnar ganska snabbt. Låt stelna och förvara knäcken i en burk med bakplåtspapper mellan i ett svalt utrymme.

Stor kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.