Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Det är något speciellt med pecannötterna tillsammans med den knäcksmakande fyllningen. Den här gjorde stor succé på middagen i torsdags och den passar jättebra att göra så här i jultider. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så blir det om möjligt ännu godare! Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen med några fåtal ändringar.
Pajskal:
4,5 dl vetemjöl
180 g rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
1,5 tsk socker
4,5 msk vatten
Fyllning:
180 g smör
200 g pecannötter
3 msk vetemjöl
4,5 dl ljus sirap
2 dl socker
0,75 tsk salt
3 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.
Fyllning: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen.
Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.
Sååå gott!