Hannas Bageri

Tips till Halloween

DSC_4431 DSC_4435 DSC_4429 DSC_4479

Hej denna onsdag kväll,

Jag sitter ensam här hemma just nu då Viktor är iväg på bortamatch så jag passar på att ägna mig åt att plugga så mycket som möjligt nu när han är iväg. Inte så mycket motivation till det idag men det måste göras! Det hade varit desto roligare att få baka lite roligt till halloween nu som närmar sig. Just den här och nästa vecka har jag det rätt tjockt med skolarbete men hade jag haft mindre hade jag nog stått i köket hela dagarna och experimenterat fram lite roliga halloweenkakor och godis. Jag har egentligen aldrig firat Halloween något speciellt men det är ändå något speciellt att baka inför högtider. Det blir så mycket roligare när man har ett visst tema att baka efter! Därför känns det lite typiskt att jag inte kommer hinna fixa ihop så många halloween recept i år men ett recept jag vill tipsa er om som passar perfekt att baka till helgens Halloween är denna morotstårta. Den är så himla god och faktiskt något av det godaste jag någonsin bakat! Bottnarna blir så saftiga och tårtan ser så maffig ut med den ljuvliga creamcheese frostingen. Vem skulle inte bli sugen när man skär upp en bit utav den här!? :))

Bottnar:

4 ägg

4 dl socker

5 dl mjöl

3 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 nypa salt

6 dl finrivna morötter

Cream cheese:

400 g Philadelphiaost

130 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna. Fyll 3 smörade och mjölade formar (Jag tog 3 formar med 18 cm) med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa smöret så de blir mjukt. Tillsätt philadelphia osten och vispa till en jämn smet. Tillsätt florocker, vaniljsocker och limeskalet.

Montering: Jämna först till tårtbottnarna om de behövs genom att skära bort lite på toppen. Lägg sedan en tårtbotten på ett tårtfat. Bred eller spritsa på ett lager med creamcheese frosting och lägg på nästa tårtbotten, ett till lager med creamcheese frosting och lägg till sist på sista tårtbotten. Ställ in i kylen i ca 20-30 minuter så glasyren hinner stelna till lite, då blir tårtan lättare att arbeta sedan när den ska spacklas. Om du upplever att glasyren också är lite för lös kan du även ställa in denna i kylen under tiden.

Ta sedan ut tårtan, Stryk på ett tunt lager runt tårtan så att alla smulor fångas upp. Ställ in i kylen igen i ca 15 minuter. Stryk sedan på ett nytt lager och låt stå i kylen 15 minuter till. Fortsätt med detta tills tårtan blivit jämn och blivit täckt med så mycket glasyr som man önskar. Jag gjorde detta 4 gånger sammanlagt.

Klart! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Går den att göra dagen innan? Hur förvarar jag den utan att den tar smak av kylskåpet? Måste bara göra denna, älskar morotskaka 🙂

    1. hannasbageri

      Hej Susanne! Det går absolut bra att göra den dagen innan! Plasta in och förvara den i kylen 🙂 Lycka till!