Hannas Bageri

Glutenfria chokladrutor med dulce de leche

DSC_6540 DSC_6541Här kommer ett riktigt smaskigt recept som dessutom är glutenfritt, nämligen glutenfria chokladrutor med dulce de leche! Väldigt goda och så himla enkla att göra, går supersnabbt att svänga ihop dessa och de blir nästan som små bakelser med dulce de lechen och de färska bären ovanpå. Till själva kakan behövs inte mer än 4 ingredienser heller vilket är toppen tycker jag.

Ca 16 st:

200 g mandelmassa

100 g rumsvarmt smör

3 msk kakao

2 ägg

Topping:

Florsocker

Dulce de leche (Jag använde från Pampas deli)

Färska bär

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form (20*20) och klä den med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och blanda denna ordentligt med smöret. Blanda ner kakaon och sedan 1 ägg i taget. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Den får inte bli torr! Låt svalna.

Skär upp kakan i 16 lika stora bitar, strö över lite florsocker och lägg/spritsa på en klick dulce de leche på varje ruta. Dekorera med valfria färska bär.

Klart! 🙂

DSC_6537

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Diana

    Alltså det ser så otroligt gott ut, jag önskar att jag kunde baka såna gudomliga goda saker men jag är nog inte gjord för det, tycker allt sånt låter så krångligt men ack så gott det ser ut 🙂 Mums. duktig du är.

    1. hannasbageri

      Tack snälla du!! Tror du är mycket duktigare än vad du tror, de är inte så krångligt som man kan tro 🙂
      Kram