Här kommer ett riktigt smaskigt recept som dessutom är glutenfritt, nämligen glutenfria chokladrutor med dulce de leche! Väldigt goda och så himla enkla att göra, går supersnabbt att svänga ihop dessa och de blir nästan som små bakelser med dulce de lechen och de färska bären ovanpå. Till själva kakan behövs inte mer än 4 ingredienser heller vilket är toppen tycker jag.
Ca 16 st:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 msk kakao
2 ägg
Topping:
Florsocker
Dulce de leche (Jag använde från Pampas deli)
Färska bär
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form (20*20) och klä den med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och blanda denna ordentligt med smöret. Blanda ner kakaon och sedan 1 ägg i taget. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Den får inte bli torr! Låt svalna.
Skär upp kakan i 16 lika stora bitar, strö över lite florsocker och lägg/spritsa på en klick dulce de leche på varje ruta. Dekorera med valfria färska bär.
Klart! 🙂
Alltså det ser så otroligt gott ut, jag önskar att jag kunde baka såna gudomliga goda saker men jag är nog inte gjord för det, tycker allt sånt låter så krångligt men ack så gott det ser ut 🙂 Mums. duktig du är.
Tack snälla du!! Tror du är mycket duktigare än vad du tror, de är inte så krångligt som man kan tro 🙂
Kram
Ser otroligt goda ut!!