Nu så är den tuffa veckan i skolan över för denna gång vilket betyder att jag äntligen har massor med tid att kunna lägga här inne igen 🙂 Dessutom är jag hemma i Holland igen hos mina saknade och välbehövliga bakredskap efter nästan en månad i Sverige så nu kan ni förvänta er massor med goda och spännande recept framöver 😉
Här ska ni få ett recept på en jättegod yoghurtmousse som är sådär perfekt syrlig och innehåller relativt lite socker. Som jag nämnt tidigare känner jag ett extremt sug för lite mer syrliga smaker just nu och denna dessert är just precis detta. Dock inte så det blir för mycket vilket kan vara risken ibland när man använder sig av citrus. Sambon min tyckte denna dessert var bland det godaste han smakat på länge och då kan jag meddela att han är min största kritiker så det var ett minst sagt gott betyg! 🙂
Till 4 portioner:
2 dl vaniljyoghurt
0,5 dl vispgrädde
1 äggvita
1,5 msk florsocker
1 msk socker
2 st röda grapefrukter
2 st gelatinblad
mynta till garnering
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda vaniljyoghurten och florsocker i en bunke. Vispa äggvitan till ett hårt skum och häll därefter i sockret i denna. Vispa grädden och tillsätt denna i yoghurtblandningen. Skär upp en grapefrukt och skär den i små bitar och lägg ner dessa i blandningen. Smält de blöta gelatinbladen i mikron och häll ner dessa i bladningen. Vänd till sist ner äggvitan och rör om till en jämn och fin mousse. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylen i ett par timmar innan ni serverar.
Garnering:
Skär av skalet på den sista grapefrukten så att allt det vita försvinner. Skär hinnfria klyftor och lägg på dessa tillsammans med lite mynta!
Hoppas ni kommer gilla det ♥