Hannas Bageri

Dubbla choklad & kola brownies

DSC_2800-1024x683 DSC_2821-1024x683

Hej soliga fredag!

Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret! Jag har lite att jobba undan nu på förmiddagen men sen tänkte jag ta ledigt resten av dagen o vara ute så mycket som de går! Viktor är ledig idag så vi funderar på att göra en liten picknick i eftermiddag i parken här i närheten av oss. Köpa med oss lite smått o gott o lägga oss på en filt i solen 🙂

Nu ska ni få veckans fredagstips och här kommer några smarriga choklad & kolabrownies som är extra allt. Med lite vaniljglass eller en klick grädde till så har ni den perfekta desserten!

120 g smör

100 g mörk choklad (70 %)

2,5 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

3 tsk kakao

1 krm salt

Fyllning & topping:

1 burk karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Skär upp brownien i fyrkantiga bitar. Bred på ett lager med karamelliserad mjölk (dulche de leche) på en fyrkant och lägg på ytterligare en fyrkant. Toppa med ett lager dulche de leche till och gör likadant med alla andra. Servera gärna med vaniljglass ?

Mmmmmmums!!

Kram, ha en underbar fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.