Denna cheesecake alltså.. Den är inte bara fantastiskt god utan också så vacker att titta på. Blir så fint med de marmorerade mönstret från blåbären. Grundreceptet hittade jag hos Victoria på Matplatsen.net som jag sen ändrat om lite bara. Den ger så himla god smak då den innehåller två olika fyllningar, en lite sötare med blåbären och en lite syrligare på toppen. En dessert som ni absolut inte får missa göra i sommar, lova mig de 😉
Botten:
250 g digestive
100 g smör
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
2,5 dl blåbär
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Fyllning 2:
2,5 dl creme fraiche
2,5 msk socker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Grädda i 7-10 minuter.
Blanda samman allt till fyllning 1 tills de blir en slät smet. Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan. Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
Låt cheesecaken stå kallt. Den blir oftast som krämigast och godast om den får stå över natt. Servera gärna med färska blåbär och lite vispad grädde till!
Jag testade att göra den här, fast glutenfri och laktosfri. Det funkade jättebra och kommer absolut att bakas fler gånger! Tack för en inspirerande blogg!
Tack själv! Va kul att höra att den blev bra! 🙂 Kram