Hannas Bageri

Sockerkaka med mörk choklad

DSC_4319 DSC_4321 DSC_4326 DSC_4327

God kväll på er!

Denna dagen har verkligen gått i raketfart. Varit iväg och fixat några ärenden, pluggat och vips så var det kväll igen. Nu efter några timmars plugg är ja så himla sugen på något gott och vilken tur då att jag har hela den här sockerkakan med mörk choklad ståendes i köket! hehe. Bakade denna igår och var tvungen att provsmaka en bit redan då. Den blev fantastiskt god och saftig! Vanlig sockerkaka är ju så himla gott i sig egentligen men när jag stod och bakade igår upptäckte jag att jag hade lite mörk choklad i skafferiet som jag inte visste vad jag skulle göra med så då tog jag och grovhacka den och slängde ner i smeten. Blev hur bra som helst och gjorde sockerkakan lite roligare också! 🙂

Detta behöver du:

3 ägg

2,5 dl socker

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

75 g smält smör

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl mjölk

1 nypa salt

100 g mörk choklad + 50 g mörk choklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och ordentligt pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dessa i äggblandningen under omrörning. Smält smöret och rör ner mjölken. Häll ner i smeten. Rör tillsist ner den grovhackade mörka chokladen. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

Ta ut kakan, låt svalna och stjälp sedan upp på ett fat. Pudra över lite florsocker och ringla över smält choklad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.