Här kommer receptet på helgens chokladkaka med kokostosca!
Chokladkakan har en sådär kraftig chokladsmak som jag bara älskar när man äter något med choklad i och som pricket över i:et toppas den med ett krispigt toscatäcke av kokos. Så gott och kombinationen är hur god som helst!! Till er chokladälskare, detta kan ni inte missa!
Chokladkaka:
175 g rumsvarmt smör
2,75 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
1/2 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Kokostosca:
200 g riven kokos
1,5 dl sirap
0,75 dl vispgrädde
2 dl socker
75 g smör
Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och sirap och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjöl under omrörning. Smöra en form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
Kokostosca: Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med toscan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, socker och grädde och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna, rör om och tag bort från plattan när de börjar koka. Häll över toscan på chokladkakan och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills toscan fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna och skär sedan upp i tårtbitar!
Lycka till!! 🙂
Alltså, jag blev så sugen nu!!!