Hannas Bageri

Chokladtryfflar med smak av apelsin och kanel

Bild 1 Bild 2 Bild 3 Bild 4 Bild 5 Bild 6Sista

För mig är chokladtryfflar ett måste att ha under jultider och dessa som jag gjorde härom dagen valde jag att smaksätta med apelsin och kanel för att få lite mer juliga smaker. De bara smälter i munnen och ger en underbart god eftersmak. Kommer behöva göra en sats till innan julafton skulle jag tro 😉

Detta behöver ni:

300 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

rivet skal från en halv apelsin

1 msk färskpressad apelsinsaft

1 tsk kanel

Kakao att rulla tryfflarna i

Värm grädden i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan apelsinskal, apelsinsaft och kanel och rör om tills tryffeln får en jämn och fin bladning. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen innan du gör bollar och rullar dem i kakao.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.