Här kommer ett första recept med just rabarber och vi börjar med en underbar rabarbersorbet! Finns det något mer läskande på sommaren än att äta en riktigt god sorbet? Tror nästan inte det och denna rabarbersorben är varken för söt eller för syrlig utan har en perfekt balans vilket gör att man kan ha en tendens att äta lite för mycket 😉
Sorbet är dessutom så himla tacksamt att göra. Går på ett kick och kräver inte många ingredienser. Perfekt tycker jag 🙂
Till ca 6 portioner:
350 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 st äggvitor
1 msk glukos
Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär den i små bitar. Koka upp vatten, socker och rabarber och låt småkoka tills rabarbern har blivit helt mjuk, ca 5-10 minuter tar det. Mixa rabarbern med en stavmixer till en slät massa. Tillsätt glukos och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum och vänd ner dessa i rabarbern. Frys blandningen i en glassmaskin alternativt häll ner den i en bunke och ställ in i frysen. Gör du detta måste du ta ut den var 30e minut och röra om lite tills dess att sorbeten är frusen igenom.