Hej på er,
Var ett tag sen nu jag skrev här nu men jag har varit lite krasslig och sängliggande i feber så det har inte blivit så mycket bakande för min del den senaste veckan. Nu däremot känner jag mig mycket bättre igen och känner mig redo för att åka hem till Sverige på torsdag! Ska bli jättekul o få komma hem även om de bara blir en kort sväng den här gången.
Dessa underbara kakor ska bland annat få hänga med hem till Sverige. Att chocolate chip cookies är gott de visste jag men att de kunde bli ännu godare genom att bara tillsätta lite jordnötssmör i degen trodde jag inte. Tog med mig hälften av dessa när vi var hemma hos några vänner och de gick åt i ett nafs. Blir alltid lika glad när de man bakar uppskattas och verkar vara gott 🙂
Till ca 20 st:
125 g rumsvarmt smör
1 ägg
1,25 dl socker
1 dl råsocker
3,25 dl vetemjöl
1,25 dl jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g mjölkchokladknappar eller hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägget under omrörning. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner dessa. Rör om till en jämn deg. Häll ner jordnötssmöret och rör om tills de fördelat sig jämt i degen. Häll till sist ner choklad och rör om försiktigt tills även chokladen fördelat sig jämnt.
Rulla degen till små bollar (ca 3 cm i diameter) o platta till dessa något på toppen och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut i ugnen så ni lägger dem med ganska stort mellanrum på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.
Ät gärna med ett glas mjölk. Så gott 🙂
Kram ♥