Hannas Bageri

Lakrits fudge brownies med vit choklad & hallongrädde

DSC_8278 DSC_8281DSC_8379 DSC_8381 DSC_8382

Hej soliga söndag,

Hoppas ni har en härlig helg i de fina vädret. Jag själv får tyvärr sitta inne idag bland mina ekonomiböcker men jag har kunnat njuta en liten stund på förmiddagen då det blev en långpromenad runt sjön. Skön start på dagen!

Igår blev jag så himla sugen på choklad och lakrits och varför inte då slänga ihop något som innehåller både och? Så fick de bli och resultatet blev denna lakrits fudge brownie toppad med riven vit choklad och hallongrädde. Gudomligt god!! Till alla er brownie & lakritsälskare: Gör denna! Ni kommer älska den. Jag själv älskar både och men har varit lite skeptiskt till att ha lakrits i bakverk då jag varit rädd att de ska ta över. Men här blev det en alldeles perfekt och len smak av lakrits samtidigt som den goda chokladsmaken blev kvar. Och ni får inte glömma att det är lakritsdagen idag! Ännu en anledning till att baka denna brownie 🙂

Brownie:

120 g smör

100 g mörk choklad (70 %)

2,5 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

2 tsk kakao

1,5 msk lakritspulver

1 krm salt

Chokladfudge:

150 g mörk choklad

1,5 dl vispgrädde

Vit choklad till topping

Hallongrädde:

2 dl vispgrädde

2 dl hallon (går bra med frysta också)

Socker efter egen smak

Brownie: Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Chokladfudge: Hacka den mörka chokladen och häll ner i en bunke. Koka upp vispgrädden och häll sedan över denna över choklad. Låt stå en minut och rör sedan om till en slät chokladglasyr. Häll över denna på brownien när denna har svalnat, riv över lite vit choklad och låt stå kallt i kylen i en timme innan servering.

Hallongrädde: Vispa grädden och häll ner hallonen (tina hallonen först om du använder frysta) Vispa igen och smaka av om du behöver tillsätta lite socker för att få mer sötma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.