Hej på er och glad fredag! 🙂
Här ska ni nu få receptet på en fantastisk tårta som är en riktig dröm för alla chokladälskare. Jag tillhör ju den kategorin och hamnade i himmelriket när jag smakade en bit av den här. Tänk att choklad kan vara så gott och vad mycket man kan göra med det. Tårtan tar däremot ett litet tag att göra, det är ingen man gör i sista minuten direkt men det är verkligen värt det i slutändan! Dels blir den himla himla god men också så vacker att titta på med de olika lagren 🙂
Browniebotten:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och hög springform (18 cm) i 20 minuter. Alternativt en annan typ av form också, viktigaste är att den är hög. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Mörk chokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i frysen i 1 h.
Mjölkchokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mjölkchoklad
Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över den mörka chokladmoussen och låt stå i frysen i 1 h.
Vit chokladmousse:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad
Vispa grädden pösigt. Vispa äggulorna för sig och vänd sedan ner i grädden. Smält chokladen och häll ner denna under omrörning. Bred ut moussen över mjölkchokladmoussen och låt stå i frysen i minst 1 h eller tills det är dags att servera den.
När det sedan är dags att servera den, Ta exempelvis en brännare och värm försiktigt kanterna innan ni lossar formen. Garnera sedan med valfria bär exempelvis 🙂
Lycka till!! 🙂