Idag ska ni få receptet på något riktigt gott att kunna baka i helgen! Jag var nämligen på ett café häromdagen och tog då en apelsinbrownie till kaffet och det var så gott så jag var tvungen att ställa mig och börja baka det direkt när jag kom hem. Att jag inte tänkt på det tidigare att ha i lite apelsin i en brownie..? Apelsin och choklad gifter ju sig så bra och i den här brownien är det inget undantag. Detta måste ni prova om ni gillar apelsin och choklad ihop lika mycket som mig! 🙂
Detta behöver du:
4 ägg
200 g smält smör
2 dl vetemjöl
4 dl strösocker
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Skal och saft från en stor apelsin
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser förutom smör, mörk choklad och apelsin. Smält smöret i en kastrull och låt sedan chokladen smälta med smöret. Häll ner och rör om. Tillsätt tillsist apelsinzest och saft. Grädda i en bakplåtsklädd form 24*24 cm i ca 20 min. Låt svalna ca 1 timme i kylen. Pudra gärna med lite florsocker och servera med lite lättvispad grädde till! 🙂
Det där ser så galet gott ut! Jag är egentligen inte ens så förtjust i apelsin med choklad, men de där ser så goda ut att jag tror jag kommer baka dem ändå 😀