Hannas Bageri

Kardemummakaka med äpplen

DSC_7510

När jag bakar tycker jag det är extra roligt att baka med just säsongens råvaror, då de smakar som allra bäst! Nu när vi gått in i september är t.ex. äpplena som allra godast och då blir man ju extra sugen på att göra äppelpaj, äppelmos, äppelkaka m.m. Kakan här ovan är en sådan som passar som klippt och skuret att göra nu! Och visst är det något speciellt med kombinationen av kardemumma och äpplen? Jag älskar det och det är nog därför jag tycker så mycket om just denna kaka. Det är en saftig kardemummakaka med äpplen som är smaksatta med lite ingefära. Otroligt gott! 🙂

2 ägg

150 g smör

4 dl vetemjöl

2 dl gräddfil

1,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

1 tsk stött kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör & ströbröd till formen

Fyllning:

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm).

Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.

unnamed

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Klart! Lycka till ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.