Hannas Bageri

Snickers bars utan vitt socker

DSC_2309 DSC_2318

Jag märker att nu när sommaren börjat närma sig sitt slut har jag mer och mer börjat intressera mig igen för att hitta lite nyttigare alternativ att kunna baka. Man äter ju en och annan kaka och dessert under sommaren så jag tänkte väl försöka komma ifrån det lite nu 😉 Snickers tycker jag är himla gott och tro det eller ej men här är en sockerfri variant som smakar helt otroligt gott! Det är nästan häpnadsväckande hur gott detta blev trots inget tillsatt socker i. Det urspungliga receptet hittade jag här och jag har endast gjort ett fåtal ändringar. Vill ni göra dessa helt gluten och mjölkfria ska ni ta kokos istället för havregryn och mjölkfri mörk choklad. De här kommer jag garanterat göra om många gånger framöver, de är ju så enkla att fixa ihop! 🙂

2 dl jordnötssmör (minst 99% jordnötter)

8-10 st färska urkärnade dadlar

1 dl kokos eller havregryn

1 dl naturella cashewnötter

3 msk vatten

Mörk choklad till topping (minst 70%) + 1 klick kokosolja

Naturella jordnötter på toppen

Mixa ihop jordnötssmör, dadlar, kokos eller havregryn och vatten till en krämig smet. Jag använde mig av en stavmixer. Tillsätt därefter cashewnötterna och mixa så dem blir grovhackade. Bred ut smeten på en skärbräda med bakplåtspapper och forma till en rektangulär ca 1 cm tjock. Ställ in i kylen i ca 1 h.

Smält därefter chokladen över ett vattenbad. Grovhacka jordnötterna under tiden. När chokladen börjat smälta, tillsätt kokosoljan, rör om och häll sedan chokladen över kakan. Strö över lite grovhackade jordnötter och låt stelna i kylen. Skär sedan upp i avlånga bitar.

DSC_2323

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.