Hej där!
Ingen har väl missat att det är chokladbollens dag idag!? :)) Det har inte jag gjort utan jag har bakat en choklad och nutellafylld chokladbollstårta som jag tänkte vi skulle ha till fikat lite senare. Sedan jag gjorde mina chokladbollar med jordgubbsgömma har jag fått lite dille på att göra olika varianter av chokladbollar just med jordgubbar. Jag tycker det är en så god kombination och i år ville jag gå all in. Jag gjorde en likadan chokladbollstårta som förra året bara det att jag fyllde den med jordgubbar och nutella nu istället för jordgubbar och grädde. Jag har redan tjuvsmakat på den här och den var gudomligt god! 😉
Tårta till 6 personer:
200 g mjukt smör
3 dl strösocker
7 dl havregryn
4 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
4 msk kallt espressokaffe (vanligt starkt kaffe funkar också)
Kokosflingor
Fyllning:
Färska jordgubbar
Nutella
Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Ta fram ett fat (15 cm), Ta 2/3 av smeten och forma till en skål. Lägg i jordgubbar och täck dem därefter med nutella. Ta resterande chokladbollssmet och forma till en platt rund cirkel. Lägg på tårtan och tryck ihop kanterna med resten av tårtan. Täck tårtan med riven kokos och ställ in i kylen en stund så den hinner stelna lite innan servering.
Garnera med lite färska jordgubbar och grädde. Mums, lycka till! 🙂