Och så kommer återigen ett tips om något med passionsfrukt 😉 Men jag tycker ju det är så gott och passande i Påsktider. Jag gillar tropiska smaker och den här desserten är helt underbar för mig som gillar det. Kokos och passionsfrukt i ett är svårslaget!
Till 4 portioner:
2 dl grädde
2 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
2 blad gelatin
0,5 msk citronsaft
Garnering:
4 st Passionsfrukter
Lägg gelatinbladen i en djup tallrik med kallt vatten. Häll grädde, kokosmjölk, socker, vaniljsocker och färskpressad citronsaft i en kastrull och koka upp. OBS! Blanda kokosmjölken för sig innan du häller i den så den blir jämn. Ta bort kastrullen från plattan, ta upp gelatinbladen och lägg därefter ner dem i kastrullen och rör om noggrant. Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kylen i några timmar före servering.
Gröp ur 3 passionsfrukter precis innan servering och fördela frukten över de 4 pannacottorna. Skär upp den sistapassionsfrukten i fina bitar och lägg på i mitten som en fin dekoration.
Får så bra förslag av dig!
Är det kokosmjölk på burk som gäller eller i mjölkförpackning?
Ha det bäst<3
Tack va kul att höra! 🙂 Jag kör på den på burk 🙂 Kramar
Verkar ju jättegott för du som jag gillar passionafrukt.Men en undran skulle man värma kokosmjölken för sej själv o sedan hälla i den.
Ha nu en bra påsk.
Den ska inte värmas för sig 🙂 Tack detsamma!