En saftig banankaka ihop med en chokladglasyr kan vara bland det godaste som finns och något riktigt smarrigt att bjuda på till påskfikat? 🙂 Jag är riktigt svag för just banan och choklad ihop, det är så gott! Den här kakan är precis så som jag vill att banankaka ska vara, saftig med mycket smak av banan. Jätteviktigt är dock att ni använder övermogna bananer. Annars får kakan inte den goda, söta banansmaken som man vill åt.
Banankaka:
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 stora/ 3 små övermogna bananer
0,5 dl mjölk
75 g smör
Chokladglasyr:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
Banankaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker, vaniljsocker och ägg ordentligt pösigt och vitt. Vispa de torra ingredienserna för sig och rör ner dessa sedan i smeten. Vänd till sist ner mjölken, smöret och de mosade bananerna. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Chokladglasyr: Koka upp grädden, ta bort från plattan och lägg ner chokladen och smöret. Rör om till en slät glasyr, låt svalna något.
När kakan svalnat, häll över glasyren på kakan och låt stelna något innan servering. Lägg gärna på bananpengar som dekoration om så vill.