Hannas Bageri

Pannacottapaj

DSC_7389 DSC_7396 DSC_7401

Hej på er och glad fredag!

Idag ska ni få receptet på en helt underbar dessert som är otroligt lätt och smidig att förbereda dagen innan den ska ätas. Jag blev faktiskt väldigt förtjust i denna dessert nu efter att ha gjort den och känner att finns oändligheter i att variera i smaker och utseende med den. En pannacotta kan i min smak ibland bli lite för mastig och nästan växa i munnen på mig efter ett tag om man inte har något till. Här däremot får man lite tillbehör i form av bottnen och de färska bären som tillsammans blev en fantastisk kombo och en helt annan form av dessert. Det här tycker jag verkligen ni ska prova någon gång 🙂

Botten:

13 digistive

75 g smör

Fyllning:

5 dl vispgrädde

3 gelatinblad

1 dl socker

1 vaniljstång

Garnering:

Färska bär

Smält smöret. Mixa digistivekexen i en mixer till ett fint pulver. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Jag använde en springform 18 cm. Ställ in i frysen i 1 h.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan, Krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa. i blandningen. Låt svalna.

När pannacottafyllningen är sval, häll över digistivebottnen och ställ in i kylen i minst 5 h. Helst över natten.

Dekorera med lite färska bär precis innan servering 🙂

Kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. hannasbageri

      Hej! 🙂 Jag tror inte det ska vara några problem. Har aldrig provat själv dock men det borde ha samma funktion? Trevlig helg! 🙂