De här barsen är helt fantastiska! Innehåller bra saker, mättar, smakar otroligt gott och är perfekta att ta när man behöver lite extra energi. Varför jag tycker om dessa så mycket är på grund av den goda och nötiga smaken de får av mandeln som jag rostar. Det blir så gott ihop med chokladsmaken. Ett jättebra tips att ta om man är på språng och behöver något snabbt eller varför inte direkt efter ett träningspass? 🙂 (Receptet hittade jag här)
Till ca 8 stora eller 10 små:
25 färska och urkärnade dadlar (ca 300 g)
100 g sötmandel
100 g cashewnötter
2 msk kakao
2 msk smält kokosolja
0,5 tsk vaniljpulver
Rosta mandlarna i en stekpanna. Mixa mandlarna i en matberedare. Tillsätt cashewnötterna och mixa dem lätt. Man vill ha lite större bitar av dessa. Häll över nötterna i en bunke. Mixa ihop dadlar, smält kokosolja, kakao och vaniljpulver för sig till en smet. Häll över nötterna och blanda ihop. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll ner smeten i denna. Tryck ut till ett jämnt lager och låt stå i kylen i någon timme. Ta ut och skär upp till avlånga bars.
Hur länge klarar de sig och hur förvarar du dem? 🙂
Jag förvarar mina i frysen, då håller de väldigt lång tid. Alternativt en vecka i kylen 🙂