Hannas Bageri

Fruktglass på pinne

DSC_7185Hej allesammans!

Har inte skrivit något här i helgen men faktum är att jag har suttit och skrivit på en hemtenta precis hela helgen så jag har knappt hunnit kika in här eller haft sådär supermycket roligt att dela med mig av just denna helg. Nu börjar jag dock närma mig slutet och det ska bli obeskrivligt skönt att få skicka in den! Har fått kämpa lite extra mycket den här gången på grund av att jag blir trött så snabbt och yr efter ett par timmar men jag tycker det ändå har gått över förväntan med tanke på hur dålig jag var för bara ett par veckor sedan 🙂

I helgen när jag satt och pluggade som mest blev jag så sugen på något gott att ha samtidigt som jag skrev och gjorde då dessa fruktglassar. Hade dock ingen vattenmelon hemma så jag gjorde endast dem på banan och jag blir lika chockad varje gång hur otroligt gott det är med endast frusen banan doppad i choklad och kokos. Det slank ner en och annan vill jag lova 😉

Här nedan kommer receptet om ni också vill göra dessa:

Valfri frukt (exempelvis banan & vattenmelon som ovan)

Mörk choklad (minst 70 %)

Solrosolja

Valfri garnering (exempelvis kokos, strössel, krossade nötter)

Glasspinnar

Dela upp frukterna till lagom storlek och stick in glasspinnar i dessa. Frys in i ca 2 timmar. Tag sedan ut dem samtidigt som du börjar smälta chokladen över ett vattenbad. Tillsätt lite solrosolja och rör om (till 100 gram choklad behövs ca 1/2 msk solrosolja). Häll upp den garnering ni vill använda er av på en tallrik så allt är förberett när det väl är dags att doppa frukten i chokladen, den stelnar nämligen väldigt fort så det gäller att vara snabb där. Ta en frusen fruktglass, doppa den i den smälta chokladen och rulla sedan direkt i garneringen. Låt glassen stå upprätt tills den stelnat helt och servera direkt alternativt frys in om den skall ätas vid ett senare tillfälle.

Klart! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.