Härligt med fredag även om jag nu mestadels sitter med en hemtenta över hela helgen men är det fredag betyder det något extra gott till middag och en fika inne i stan så det ser jag fram emot 🙂 Till middagen ikväll vill jag tipsa er om en supergod och enkel dessert att göra. Innehåller inte så mycket socker heller så den här funderar jag själv på att göra till ikväll! Älskar kombinationen av choklad, lakrits och hallon :))
Till 4 portioner:
2,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70 %)
2 äggulor
ca 2 tsk lakritspulver (beroende på hur kraftig lakritssmak man vill ha)
3 tsk vaniljsocker
Vispa grädden fluffigt. Smält chokladen över ett vattenbad, ta bort från plattan när den smält och tillsätt en klick vispad grädde och rör om. Häll ner äggulorna i den resterande vispade grädden och rör om noggrant. Häll ner chokladblandningen och rör om till en len mousse. Tillsätt tillsist vaniljsockret och lakritspulvret.
Häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst 2 h innan servering. Toppa med färska hallon.
Mums! ?