Hannas Bageri

Pecannötpaj

DSC_8453DSC_8471DSC_8517DSC_8534Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Det är något speciellt med pecannötterna tillsammans med den knäcksmakande fyllningen. Den här gjorde stor succé på middagen i torsdags och den passar jättebra att göra så här i jultider. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så blir det om möjligt ännu godare! Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen med några fåtal ändringar.

Pajskal:

4,5 dl vetemjöl

180 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

1,5 tsk socker

4,5 msk vatten

Fyllning:

180 g smör

200 g pecannötter

3 msk vetemjöl

4,5 dl ljus sirap

2 dl socker

0,75 tsk salt

3 ägg

1,5 tsk vaniljsocker

Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Fyllning: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen.

DSC_8413

Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.

Sååå gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.