Idag vill jag dela med mig av receptet på dessa arraksbollar igen. Jag delade med mig av det för första gången förra året men jag tycker de förtjänar att få synas lite mer eftersom de är så ruskigt goda! De känns som detta är ett bakverk tyvärr blivit lite bortglömt på sistone jämfört med mycket annat idag och det är lite synd. De är i och för sig lite speciella så jag förstår att det inte är alla som tycker om smaken av dessa men jag tillhör kategorin som tycker de är supergoda. Roliga är dem dessutom att baka och det är samma smet som man gör till mina rosa dammsugare bara det att jag rullar dem till bollar och doppar dem i choklad istället för att göra dem avlånga och linda in i rosa marsipan 🙂
Till ca 10 st:
3,5 dl sockerkakssmulor (recept på sockerkaka hittar du HÄR)
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Ca 2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)
200 g mörk choklad (70 %)
1 tsk rapsolja
Chokladströssel
Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut smeten från kylen och forma till bollar. Doppa bollarna i chokladen och därefter i chokladströsslet. Ställ in i kylen och låt stelna.
Klart! Kram på er ♥
nom nom. har du ngt tips på ad man kan göra om man inte har arrakessens? Jag bor i Singapore och tvivlar på att det går att hitta här 🙂
Det ska gå bra att använda punsch också 🙂
Åh arraksbollar är det bästa jag vet! När jag var liten hade vi ofta kartonger från Gilles i frysen som jag brukade norpa på och äta dem iskalla. Också gott 🙂 Måste prova dessa, har aldrig bakat egna. Tack för en superbra blogg!
Tack Emma, vad kul att du gillar min blogg 🙂 Lycka till med bakningen! Kram
Jag brukade äta arraksbollar i gymnasiet. Så gott! Saknar de här i USA…..
Ja visst är de goda! Du får baka dessa :))