Här kommer receptet på de cupcakes jag mumsade på på kanelbullens dag. Dessa måste ni bara prova att baka! Bland det godaste jag bakat och ätit!! 🙂
Muffins:
2 ägg
2 dl socker
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel
Frosting:
90 g rumsvarmt smör
7,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft
150 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Kanel att strö över
Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumma och kanel. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken. Blanda till en jämn smet. Fyll upp till hälften i 12 muffinsformar. Blanda ihop sockret och kanelen och häll över smeten. Fyll därefter på med lite mer smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Frosting: Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Tillsätt philadelphiaosten och rör om till en slät frosting. Spritsa på muffinsen och strö över lite kanel.
Klart! 🙂