Jag älskar kardemumma! Tycker det är så himla gott och den här kakan är helt underbar. Smakar perfekt mycket kardemumma och är så saftig. Istället för mjölk har jag i gräddfil som gör att kakan blir mycket saftigare och som pricket över i:et har jag även i äppelklyftor som jag blandat runt i mald ingefära och socker. Vill man skippa äpplena går det också bra. Oftast är detta ingredienser man har hemma i skafferiet så får man oväntat besök är denna kaka perfekt att baka ihop snabbt 😉
2 ägg
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl gräddfil
1,5 dl socker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk stött kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör & ströbröd till formen
Fyllning:
0,5 tsk mald ingefära
1 tsk socker
1 stort äpple
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm).
Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 30 minuter.
Låt svalna och pudra över lite florsocker.
Klart! Lycka till ♥