Hannas Bageri

Chokladkaka med kokostosca

DSC_3473

DSC_3529

Hej på er denna fredag! Här kommer veckans fredagstips! En riktigt maffig chokladkaka toppad med en segknaprig kolasmakande kokostosca. Så otroligt god är den och för mig är detta det bästa av två världar i ett. Gillar ni kokos och choklad måste ni nästan prova denna!

Chokladkaka:

175 g rumsvarmt smör

2,75 dl socker

1,5 dl kakao

0,5 dl sirap

1/2 krm salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Kokostosca:

200 g riven kokos

1,5 dl sirap

0,75 dl vispgrädde

2 dl socker

75 g smör

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och sirap och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjölet & bakpulvret för sig under omrörning. Smöra en form (22 cm) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Kokostosca: Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med toscan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, socker och grädde och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna, rör om och tag bort från plattan när de börjar koka. Häll över toscan på chokladkakan och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills toscan fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och skär sedan upp i tårtbitar!

Lycka till!! ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.