Igår bakade jag och min kusin denna blåbärspaj med recept från Jennys matblogg till efterrätt. Vi hade inte så mycket tid och fick välja att göra något snabbt efter middagen och då blev det den här som både var busenkel att göra och tog inte alls lång tid att svänga ihop. Supergod med den knäckiga toppingen och vi serverade med en god vaniljsås till 🙂 Verkligen ett bra tips om tiden är knapp!
Botten:
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
1 msk socker
Topping:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1,5 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Sprid ut bären i pajformen och strö över potatismjöl och socker och rör om väl. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås 🙂
Hej!
Hur många grader ska ugnen va på blåbärspajen? Tack för en bra sida!
Hej Anna!
Oj hade visst missat att skriva ut det. Tack för du upptäckte det! 175 grader ska den vara på 🙂 Kram